29 Ocak 2011 Cumartesi

TÜRKLERLE İLGİLİ YANLIŞ VARSAYIMLAR

Tarihçiler iyice bilmediklerinden veya kasıtlı olarak Türk boylarıyla, diğer halkları veya Türk Devletleriyle, yabancıların kurduğu devletleri karıştırmışlardır. Bulgarlar gibi azılı Türk düşmanı olan bir kavmi bile Türk gösterme garabetine düşmüşler veya Türklerle, ilgisiz icatları Türkler buldu diye, gençliği yanıltıp kafaları bulandırmaya çalışmışlarıdır. Örnek;

A- Halklar:

-Kazak Türkleriyle; Slav Kossaklarını aynı, Oğur Kavmi olan Macarları; Türk,

- Moğolları; Türk,

- Balkar Türkleriyle; Slav Bulgarlarını (proto Bulgarlar degil) aynı,

- Fin Oğurlarını; Türk,

- Abdal Türk boyu ile ayrı bir millet olan Cingenleri aynı.

- Başkurtlar ile Kürtleri, karıştırmış veya dili Hind-Ari Dil grubundan olan ve bir İran kavmi olan Kürtleri; Türk boyu,

- Uygur Türklerini; Çinli. Tatar Türklerini; Moğol. Kırgız ve Kazak Türklerini; Moğol. Özbek Türklerini; Moğol. Yörükleri; Tahtacı, Alevi. Yörükleri; Türkmenlerin bir kolu olarak göstermişlerdir.

- Göktürk ve Yenisey-Elegeş Kitabelerinde, Orhun Alfabesiyle yazılıp sağdan sola doğru okunan Türk kelimesini; KURUT, Krüt olarak soldan sağa okuyup, Kürtlerin adı Orta Asya Türk anıtlarında geçiyor iddiası. Bu Kitabelerde Çinli ve Soğd adı da geçiyor, bu durum onların Türk olduğunu mu gösterir? Müslüman inancındaki Gürcü Acaraları; Türk.

B- Devletler

- İ.Ö. 2000-1200 yıllarında Anadolu'da kurulan Hitit Devleti'ne; Türk diyerek,

Anadolu'yu ilk çağlardan beri Türk yurdu olarak göstermek.

- Güney Irak’ta kurulan Sümer Devletine; Türk iddiası!

- Fas ve Tunus’ta Yaşayan Göçebe Tuareklere; Türk.

-Çanakkaledeki Truvalılara; Türk.

C- Yanlış Yorumlar, Görüşler:

- Bütün diller Türkçe'den türedi; Güneş Dil Teorisi.

- Türkler Orta Asya'da kuraklık, kıtlık olunca; Hindi Çini, Pasifik Adaları, Hindistan, Avrupa, Afrika ve Amerika'ya gittiler gibi, tarihin doğrulamadığı hayali göç yolları haritası çizmek.

- Etiler'in Türk olduğunu ileri sürüp, Anadolu'nun ilk çağlardan beri Türk Yurdu olduğunu iddia etmek. Etilerle ilgili yüzlerce yazılı tablet bulundu. Dillerinin Türkçe'yle ilgisi bile yok.

"Birinci Dünya Savaşı'nda Osmanlılar, 4-7 cephede aslanlar gibi çarpışıp, destanlar yaratarak zafer elde etmişler, ancak müttefikleri Almanlar yenilince Osmanlılarda yenik sayılmış. Yenilmediği halde Padişahtan habersiz Başbakan; ordunun terhisi, silahların teslimi ve ülkenin işgalini kabul anlaşması imzalamış...! "

D- Kasten Çıkarılan, Asılsız Varsayımlar:

- Lale soğanını Türkler geliştirip Avrupa'ya tanıttı.

- Kubbeyi Türkler buldu, Avrupa'ya Türkler öğretti, İstanbul’daki Ayasofya Kilisesi Camisi-Müzesi ne zaman yapıldı ?

Türkler, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine medeniyet, adalet götürdü. -Türkleri çiçeklerle karşıladılar. Kardinal, "Osmanlı sarığı görmeyi serpuş görmeye tercih ederim" dedi.

Osmanlı Devleti'nde demokrasi ve laiklik vardı.

İbni Sina ve Biruninin eserleri yüzlerce yıl Batı Üniversitelerinde ders kitabı olarak okutuldu: Bu bilim adamlarının kitapları, sapıtmış felsefeci diye Osmanlı Medreselerinde dahi okutulmadı.

- Amerika'yı keşfeden Kristof Kolomb'un yanındaki denizcilerden ikisi Türk'tü...gibi. Bunların doğruluğunu tartışmak, yararsız, zaman öldürücü bir uğraş olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder